Waarom Bachbloesems?

flesjes

Waarom Bachbloesems?

Alles is energie. Dat is het uitgangspunt in het werken met bachbloesems. Soms zit energie vast, wat (emotionele) klachten kan geven. Dan kan het helpen om bloesems te nemen. Elke bloesem heeft een eigen energie die kan aanzetten tot positieve bewegingen in jouw eigen energieveld. Als een bepaalde energie (trilling) in jou vastzit, kan de energie van de bloesem er voor zorgen dat het weer los komt. 

Ben je wel eens veel vrolijker geworden in de aanwezigheid van iemand anders die heel vrolijk is?  Dit principe van ‘aansteken’ kun je vergelijken met het nemen van bachbloesems. Je laat je ‘aansteken’ door de energie van de bloesem. 

Bachbloesems kunnen helpen om energie (weer) te laten stromen. Wanneer energie in jouw systeem goed stroomt, geeft dit een innerlijk rustig en tegelijk krachtig gevoel. Wanneer energie ergens blokkeert, kan dit zich uiten in moeheid, angst, boosheid, verdriet, gevoel van leegte of lichamelijke klachten. Omdat Bachbloesems direct in het energieveld werken, kan meteen na inname een proces in gang komen.   

Iedereen heeft zijn mooiste zelf al in zich, maar er kan nog iets in de weg staan. Wat in de weg staat kan van alles zijn, maar het gaat veelal samen met een blokkade in je eigen energie. 

Energie (intuïtie) zorgt er voor dat je een ‘Ja-gevoel’ hebt bij dingen die jouw energie weer laten stromen. Bij het intuïtief uitkiezen van bloesemremedies ga je ervaren om naar dit ‘Ja-gevoel’ te luisteren. Door intuïtief te kiezen, kom je soms uit bij inzichten die via het denken niet aan de orde zouden zijn gekomen. Het intuïtief uitkiezen van bloesems kan er dus voor zorgen dat jij je bewust wordt van een ‘blinde vlek’ rondom jouw vraag. Door zelf je bloesems uit te kiezen, versterk je, je eigen intuïtie.